Danguolės Juciūtės laiškas

Sveiki, esu Danguolė Juciūtė. Balsių mokyklą baigiau 2009 metais ir  įgijau pagrindinį išsilavinimą. Pamenu, kai atėjo laikas  po aštuonių klasių rinktis, ar persikelti į gimnaziją, ar pasilikti Balsiuose, mažai svarsčiau - ši mokykla man buvo pirmas pasirinkimas. Čia suradau draugių ir draugų, su kuriais vis dar palaikome ryšį, nors ir esam toli vieni nuo kitų.

Mokykloje buvo  keletas mokytojų, kurie man paliko didelį įspūdį ir paveikė mano gyvenimą. Regina Stonkuvienė buvo ne tik mūsų lietuvių kalbos mokytoja, bet tapo ir klasės auklėtoja. Klasėje ji visad turėjo autoritetą, bet kai mes buvom TIK auklėtiniai, to nesijausdavo, ji su mumis šnekėjo kaip su sau lygiais, ypač kai paaugom. Pamenu, buvom jau dešimtokai ir mokslo metai baiginėjosi, sėdėjom jos kabinete ir gėrėm arbatą. Nepamenu, nei apie ką visi šnekėjo, nei kas iš klasiokų sėdėjo kabinete, bet turiu tokį paprastą, šiltą prisiminimą apie nuostabią auklėtoją ir paskutines savaites Balsių mokykloje.

Kitas mokytojas, kurį turiu paminėti - Raimondas Tumėnas. Gamta ir biologija mane domino nuo vaikystės, tačiau jo pamokos visad būdavo įdomios, įtraukiančios. Nuoširdžiai nepamenu kaip, bet sulaukiau  iš mokytojo paskatinimų  dalyvauti biologijos olimpiadose. Pamenu, kad vienais metais, jo paruošta,  tikrai gerai „pasirodžiau” rajone. Buvo džiugu matyti gerus rezultatus ir suprasti, kad biologija yra sritis, kurioje man sekasi.

Dėl šio mokytojo paskatinimų biologija ir chemija buvo mano vieni mėgstamiausių dalykų mokykloje, tad net nekilo klausimas  gimnazijoje, kuriuos dalykus mokytis A lygiu – aišku, biologiją ir chemiją. Tad nenuostabu, kad po gimnazijos įstojau studijuoti biochemijos. Nemanau, kad kažkada pasakiau ačiū už tai, kiek daug įtakos padarėt man, tad noriu pasinaudoti proga čia pasakyti ačiū. Be jūsų paskatinimo nebūčiau žinojusi, kad turiu tiek potencialo.

Noriu  paminėti ir Virginiją Tumėnienę ir Sniego gniūžtę – turiu daugybę nuostabių prisiminimų iš visų stovyklų, kurias organizavome Balsiuose ar dalyvavome kitose mokyklose.

Visi mokytojai, kurie mane mokė Balsiuose, buvo geri mokytojai. Kai esi paauglė,  nesupranti, kaip sunku su tavo amžiaus žmonėms ,,susitvarkyti”, tik vėliau supranti, kiek daug darbo ir pasiaukojimo jie įdeda. Noriu visiems Balsių pagrindinės mokyklos mokytojams pasakyti Ačiū už tai, kad padėjot sukurti saugią aplinką ir sąlygas, kad galėtume augti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos