Gretos Karašaitės Bagušinskienės laiškas

Ne kartą esate girdėję, kad mokykla – tai antrieji namai. Būtent tai galiu pasakyti apie mokyklą, kurioje praleidau geriausius metus. Tai Balsių pagrindinė mokykla. Mano kelias šioje mokykloje prasidėjo 2000 metais. Pradinėse klasėse turėjau nuostabią mokytoją – Laimą Špokauskienę. Ši moteris buvo ne tik mokytoja, bet ir geriausia mūsų visų draugė. Jai drąsiai galėdavome išsakyti savo džiaugsmus, rūpesčius ir skausmus. Visada buvome išklausomi. Dar ir dabar pamenu, kad likdavome po pamokų beveik kiekvieną dieną. Nenorėdavome eiti namo, kad kuo daugiau laiko galėtume praleisti ten, kur mums tikrai buvo labai gera. Šios mokytojos dėka tapau tuo, kuo dabar esu - pradinių klasių mokytoja.

Perėjusi į „didžiukų“ mokykla, susipažinau su dideliu būriu mokytojų. Apie šiuos mokytojus taip pat galiu pasakyti tik geriausius žodžius. Nemanau, kad tokius šaunius mokytojus būtų galima užmiršti. Puikiai prisimenu ir vykusius karnavalus, ir mūsų rengtus pasirodymus. Tačiau didžiausią nuostabą keldavo mokytojų pasirodymas, kurio laukdavome kiekvienais metais. Taip pat vis prisimenu „Šauniausios klasės“ konkursą, ir kaip visa klasė, suvienijusi jėgas, stengėsi gauti šį titulą. Nepamiršiu ir „Draugų dienos“, kuomet į mokyklą atvykdavo daug svečių iš kitų Lietuvos ir Latvijos mokyklų.

Noriu pasidžiaugti auklėtojais, kurių turėjau net du. Tai Daina Dzvinkienė ir Sigitas Klovas. Auklėtoja Daina Dzvinkienė buvo labai kantri. Mūsų buvo tikrai daug, bet ji visada skirdavo mums visiems laiko, buvo labai draugiška. Jos veide niekada nesimatydavo nuovargio. Auklėtojas Sigitas išmokė savarankiškumo. Džiaugėmės, kad jis pasitikėjo mumis ir leido patiems savarankiškai ruoštis renginiams, įgyvendinti idėjas. Reginos Stonkuvienės vedamos lietuvių kalbos pamokos niekada nepabodo. Smagu buvo klausytis jos istorijų apie kitas šalis, išgirsti gyvenimiškus patarimus. Linksma būdavo leisti laiką su tuometine mokyklos direktore Jadvyga Šliurpiene žurnalistų būrelyje.

Visiems mokytojams tariu AČIŪ. Ačiū už Jūsų kantrybę, už supratingumą ir už suteiktas žinias. Mokyklai noriu palinkėti tolimesnio tobulėjimo. Smagu matyti atsinaujinančias erdves, vykstančius renginius, edukacijas ir laimingus vaikų veidus.

Greta Bagušinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos