Samantos Ašmanevičiūtės – Ladzinskienės laiškas

Miela Balsių mokykla,

Pirmą kartą įžengiau mokyklon 1998 m. Kaip dabar atsimenu pirmą susitikimą paruošiamojoje klasėje su pirmąja mokytoja Genovaite Vilkiene. Stalai buvo suglausti, lyg ilga juosta... „Sudėkite rankas ant stalo ir padėkite ant jų galveles, užsimerkite...“ - pasakė mokytoja.

Kiekvienais metais, o kartais net ir dažniau, buvo organizuojama tokia „pramoga“ klasėje:  paštas. Vieni kitiems rašydavom laiškus/atvirukus. O kaip laukdavom dalinimo dienos! Taip pat turėjome akvariumą su žuvelėmis! Žuvys plaukiojo popierinėje dėžėje, o mes gaudydavome su meškere, prie kurios valo (siūlo) galo buvo pritvirtintas magnetas! Vieną trimestrą auginom svogūnus, prižiūrėjom, mylėjom, laukėm, kol užaugs! Labai daug gerų emocijų patyriau pradinėje mokykloje. Nors buvau „labai su charakteriu“, bet mokytojos profesionalumas padėjo atrasti balansą. AČIŪ Jums, Genovaite!

Na, o po keturių klasių prasidėjo linksmoji dalis! Įžengiau į „didžiąją mokyklą“, anuomet buvo madinga taip vadinti pagrindinį mokyklos korpusą. „Apturėjom“ tris auklėtojas. Išleido mus į didįjį gyvenimą Regina Stonkuvienė. Jos auklėjimo metais sužinojau, kad „gyvenimas nesibaigia ties kaimo riba“ bei kokia graži mūsų (regiono) kalba.

Visiems mokytojams esu dėkinga už besąlygišką atsidavimą ir geranoriškumą. Tačiau  kelių mokytojų dėstomi dalykai padėjo man atrasti save. Tai Norberto Gustausko istorijos ir geografijos pamokos. Išsiskyrė savo vaizdingais pasakojimais, pajuokavimais. Susidomėjimas šiais dalykais  padėjo pasirinkti studijų kelią. Taip pat Dijanos Ušinskaitės pamokos - dailė ir darbai - atskleidė mano kruopštumą ir išradingumą. Visa tai mane lydi iki šiol.

Visur ir visada, paklausta apie mokyklą, išskiriu Balsių mokyklą. Ne vien ugdymu, bet ir užklasine veikla. Nuolatiniai renginiai mokykloje, išvykos, apvažiuota visa Lietuva. Tik pavydėti tokios nuostabios mokyklos!

Mokykloje prabėgo gražiausi metai, sutikau pačius nuostabiausius žmones, kurie mane „papildė“ visapusiškai! Ligi šiol bendraujame su Deimante Pliuraite, Giedre Bagdonaite, Danguole Juciūte, Veta Šiusyte, Sandra Ankėnaite, Laurynu Garbštu, Viliumi Tumėnu. Taip pat su kiekvienu sutiktu „balsiečiu“ (mokyklos mokiniu) pasisveikiname. Juk visi augome kaip viena didelė šeima!

 

Su didžiausia pagarba,

Samanta Ašmanevičiūtė – Ladzinskienė

2009 m.  laida!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos