Žavintos Laikūnaitės laiškas

Laiškas mokyklai

Pirmoji diena šioje mokykloje man buvo 2007-ųjų metų rugsėjo 1-ąją. Visi, tėvų lydimi, susirinkome į paruošiamąją klasę, dar nesuprasdami, kiek metų teks šioje vietoje praleisti ir kiek visko patirti. Tiesa, šioje mokykloje mokiausi iki 8 klasės. Atsiliepimai apie šiuos metus mokykloje – tik geriausi, nes tai  buvo pirmieji mano žingsniai siekiant mokslo aukštumų, tobulėjant ir augant kaip asmenybei.

Iš tiesų, mūsų laida buvo kiek kitokia. Pradinėje mokykloje - taip atsitiko - mūsų klasė buvo sujungta su Rimšonių mokyklos mokiniais: keitėsi mokytoja, buvo daug permainų mūsų kasdienybėje.  Susiformavo gan didelė klasė, kuri bėgant metams šiek tiek apretėjo, bet tuo ir išskirtiniai šie metai, nes jie buvo ne tokie, kaip įprastai būna.

Vyresnėse klasėse taip pat mus lydėjo daugybė permainų. Taip susiklostė aplinkybės, kad turėjome net kelias auklėtojas, bet tai  suprantama, nes mūsų klasė buvo neįprasta ir ne kiekvienam įkandamas „riešutas“. Jei kas paklaustų - jeigu būtų galimybė atsukti laiką atgal - ar keisčiau savo buvusius klasiokus, tai tikrai atsakyčiau, kad ne. Mūsų klasė - tarsi įrodymas, kokie gali būti skirtingi ir kartu įdomūs žmonės viename mažame kolektyve.

Turbūt geriausiai įsiminę  Balsių mokyklos karnavalai ir, žinoma, mokytojų pasirodymai. Jų laukdavome visi su nekantrumu, noriai ruošdavome programėles, nes žinodavome, kokia tai bus linksma ir įsimintina šventė visiems mokiniams.

Be abejonės, nepamirštama ir garsioji „Draugų diena“. Niekur kitur neteko susidurti su tokia mokyklos švente, kuri „įtrauktų“ tiek mokyklų, padėtų susipažinti su tiek naujų žmonių (net ir iš kitos šalies) per vieną dieną.

Esu be galo dėkinga mokytojams už visą kantrybę, pastangas ir suteiktas žinias, nes  kiekvieną dieną jautėme, kaip pilnėja mūsų „žinių bagažas“. Labai gerai įsiminė mokytojo Raimondo Tumėno pamokos apie mūsų gyvąjį pasaulį, mokytojo Norberto Gustausko pasakojimai apie keliones geografijos pamokų metu. Taip pat jaučiuosi itin dėkinga mokytojai Dijanai, nes ji leido mano „meninei pusei“ reikštis technologijų pamokų metu, davė daug idėjų, kurias taip pat padėjo ir įgyvendinti.

Norėtųsi palinkėti šiai mokyklai dar daug gyvavimo metų, sėkmės ir naujų idėjų ateityje. Taip pat ir mokiniams norėčiau palinkėti neprarasti noro domėtis, mokytis, nes ateityje norėsite tik padėkoti šiai mokyklai, kiek daug ji jums davė.

Su gražiu jubiliejumi, Balsių mokykla!

 

Žavinta Laikūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos