Balsių pagrindinė mokykla pradeda įgyvendinti Pakruojo rajono savivaldybės finansuojamus visuomenės aplinkosauginio švietimo projektus

  • Paskelbė : Dovilė
  • Paskelbta: 2023-03-31
  • Kategorija: Renginiai

Klovainių ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikučiai įgyvendins projektą „Vaikystės sodas“. Planuojama išplėsti darželio edukacinę erdvę pasodinant sodą. Tuo bus siekiama suteikti vaikams žinių apie vaismedžius ir vaiskrūmius, jų naudą žmogui, nuosekliai ugdyti vaikų gamtamokslinę patirtį.

5-10 klasių mokiniai vykdys projektą „Tyrinėjame laisvės ir atsakomybės ženklus Baltijos pajūryje“. Projekto tikslas - suteikti mokiniams žinių apie taršos ir aplinkosaugos problemas Baltijos jūros ekosistemoje, skatinti empatiškumą gamtos ir gyvūnų išlikimui, atsakingų sprendimų priėmimą kuriant tvaresnę aplinką.

Kovo 29 diena – projektų veiklų startas.

Darželio vaikučiai su mokytojomis lankėsi pas dėdę Aurelijų Dargužą, kuris gyvena šalia darželio ir augina daugybę įvairiausių augalėlių. Dėdė Aurelijus papasakojo mažiesiems, kaip sodinti, prižiūrėti vaismedžius ir vaiskrūmius, parodė savo sodą. Vaikai sužinojo apie augalų įvairovę ir naudą žmogui. Stebėjo žydinčias snieguoles, pradedančias žiedus skleisti magnolijas, nuostabius žirginėlius ant lazdynų, didėjančius vaismedžių ir vaiskrūmių pumpurus. Baigiantis edukacinei pamokėlei, jis padovanojo riešutmedį ir hortenziją taip prisidėdamas prie „Vaikystės sodo" įkūrimo.

5-10 klasių mokiniai dalyvavo Lietuvos jūrų muziejaus nuotolinėje edukacinėje programoje „2050 Baltija. Distopija ar realybė?“. Moksleiviai susipažino su Baltijos jūros ekosistema, ekologinėmis problemomis, su kuriomis susiduria Baltijos jūros gyventojai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos