„Mėnuo be patyčių 2024“

  • Paskelbė : Dovilė
  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Renginiai

KOVAS - ,,BE PATYČIŲ 2024“: SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO !

Šių metų pirmąjį pavasario mėnesį Balsių pagrindinė mokykla prisijungė prie gražios ir prasmingos iniciatyvos - SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO ,,BE PATYČIŲ 2024“.

Patyčios yra vienas iš pagrindinių veiksnių, kuris trukdo mokiniams saugiai jaustis mokykloje, namuose ir kt. aplinkoje. Šį mėnesį su mokiniais aptarėme, kas yra patyčios, kaip su jomis kovoti, kaip galime jas sustabdyti. 6-9 kl. mokiniai peržiūrėjo trumpus vaizdo įrašus apie žinomų žmonių patirtį. 8kl. mokiniai prisijungę prie šios iniciatyvos sukūrė plakatus prieš patyčias. 10 kl. mokiniai žiūrėjo ir aptarė filmą „Suaugėliai“.

Kovo 26d. 3 mokinės Laura Giedraitytė, Miglė Medževeprytė ir Urtė Steponaitytė dalyvavo Interaktyvioje virtualioje viktorinoje – protų mūšyje „Praleidžiu progą pasityčioti 2024!“.

Norime padėkoti:

· Pakruojo raj. bendruomenės pareigūnams, kurie 6-10kl. ir 1-4 kl. mokiniams pristatė paskaitą „Patyčios“.

· Visuomenės sveikatos biuro psichologei Ingai Jankauskienei, kuri 7 kl. mokiniams pristatė mitus ir tiesas apie patyčias.

· Mūsų mokyklos sveikatos specialistei Kristinai Ūsonienei, kuri 1-4kl. mokinimas pristatė skaidres apie patyčias, mokiniai turėjo galimybę sudalyvauti protų mūšyje ir sukurti geros nuotaikos receptą.

Šios veiklos skatina į draugystę pažvelgti kaip į sąmoningą draugystės kūrimą, įvertinimą, saugojimą, skatina suvokimą, kad mes tik patys galime sustabdyti patyčias. Būkime draugiški vieni kitiems!

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos