6, 7 klasės mokinių išvyka į Žeimelį

Vakar Balsių pagrindinės mokyklos šeštokai ir septintokai turėjo kitokias fizikos, dailės, istorijos ir geografijos pamokas. Jos vyko ne klasėje, o Gedučiuose ir Žeimelyje.       

Gedučiuose trumpai stabtelėjome prie pastato, kuriame, kaip manoma, Teodoras Grotusas buvo įsirengęs laboratoriją, prie paminklinio akmens, kuris buvo pastatytas minint mokslininko 150 mirties metines. Kur kas didesnio mokinių susidomėjimo sulaukė Grotuso ąžuolas ir menama mokslininko kapavietė. Čia vaikai išklausė trumpus mokytojų pasakojimus apie Teodoro Grotuso atradimus, jų reikšmę ir tragišką mokslininko mirtį.       

Žeimelyje mus pasitikusios muziejininkės Regina Noreikienė ir Daiva Skrupskelytė buvo paruošusios ne vieną įdomų užsiėmimą. Smagiausia vaikams buvo matuotis kareiviškus šalmus ir ieškoti po miestelį paslėptų tam tiktų užuominų, prie jų nusifotografuoti. Mokiniai sakė, kad tai buvo gera fizinio ugdymo pamoka. Gaila, kad netikėtai prapliupęs lietus neleido atlikti visų numatytų veiklų lauke, o tik paskubomis apžiūrėjome miestelio centre šių metų pavasarį mokslininkui atidengtą paminklą ir originaliai apipieštą seno pastato sieną.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos