NVŠ veikla mokykloje

  • Paskelbė : Dovilė
  • Paskelbta: 2023-06-27
  • Kategorija: Renginiai

2022-2023 mokslo metais Balsių pagrindinės mokyklos  mokiniai turėjo galimybę lankyti neformalaus vaikų švietimo programas ,,Kuriu ir mėgaujuosi“ (laisvoji mokyt. D. Ušinskaitė) ir ,,Menai ir technologijos“ (laisvoji mokyt. D. Ušinskienė).

Programą ,,Kuriu ir mėgaujuosi“ lankę 5-8 kl. mokiniai ugdė meninės raiškos gebėjimus, estetinę nuovoką, turėjo galimybių saviraiškai, kūrybai. Rudenį ruošėsi gamtinę medžiagą darbeliams, gamino kompozicijas iš medžių lapų, skaptavo moliūgus Helovinui. Kalėdoms iš kankorėžių gaminosi adventinius vainikus, kitokias dekoracijas. Užgavėnių šventei ruošdami kaukes mokėsi senųjų šventės papročių. Kartu su ,,Menų ir technologijų“ programos nariais organizavo persirengėlių eitynes kaime, virė šiupinynę, degino Morę, žaidė. Nemažai laiko užėmė ir ruošimasis Balsių kaimo bendruomenės organizuojamai Velykinei mugei. Moksleiviai gamino šventines dekoracijas, atvirukus, kepė pyragus, virė arbatą, vėliau viską išpardavė. Dar užsiėmimų metu vaikai vėrė apyrankes, gaminosi kaklo pakabukus, tapė. Labiausiai patiko darbai iš sulydymui skirtų karoliukų.

1- 4 kl. mokiniai lankė neformalaus švietimo programą ,,Menai ir technologijos“, kurios tikslas plėtoti meno srities žinias, kūrybinius gebėjimus, taikyti modernias technologijas. Užsiėmimų metu vaikai išbandė netradicines technologijas: iš džiovintų medžių lapų gamino gyvūnėlį, iš popieriaus kūrė ,,kalbančius“ gyvūnus ir vaidino teatrą, komponavo piešinį iš poroloninių lipdukų, braižė grotažo paveikslus, išbandė taškavimo techniką, iš gyvų augalų klijavo skaidrius paveikslus  ir kt.

Birželį visi, aptarę praėjusius metus ir numatę idėjas kitiems mokslo metams, išsiskyrė atostogoms.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos