„Robomūšis 2023“

  • Paskelbė : Dovilė
  • Paskelbta: 2023-10-08
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. spalio 7 d. Šiaulių techninės kūrybos centre robotikos entuziastai susirinko į jau tradiciniu tapusį robotų renginį – tarptautines  mokinių robotikos varžybas „Robomūšis 2023“. Šios varžybos yra tarptautinės STEAM konferencijos EDSTART 2023 dalis.

Renginyje vaikai išradingumą, kūrybiškumą, inžinierinius įgūdžius demonstravo įvairių varžybų metu. O jų pasirinkimas didelis -  Lego sumo, Lego linijos, Linijos, Mini Sumo, Antweight, Vex, STEAM iššūkis (STEAM challenge) rungtys!

Balsių moksleiviai ir šiais metais puikiai pasirodė Lego sumo rungtyje. Iškovotos visos prizinės vietos Junior grupėje – I vietą užėmė Edas Šumskis (robotas Naikintojas), II  vieta atiteko Titui Razgaičiui  (robotas Bizonas),  III vietoje – Dainius Auksutis (robotas Niuksas). Vyresnių mosleivių tarpe mūsų aštuntokas Tadas Šibirkštis (robotas Thunder) užėmė II vietą. STEAM challenge rungtyje trys mūsų komandos (Lino - Tado, Dainiaus – Edo ir Tito – Gusto duetai) dalyvavo ne taip sėkmingai – juos pranoko Šiaulių, Panevėžio ir svečių iš Latvijos  gimnazistų komandos. Drąsiai varžybose pasirodė ir mūsų komandos debiutantai Gediminas Šibirkštis ir Laura Giedraitytė. Smagu, jog mus kelionėje lydėjo ir palaikė 6 klasės moksleiviai su klasė auklėtoja D. Dzvinkiene.

Ačiū Pakruojo ROTARY klubui už sudarytą galimybę nuvykti į šią šventę vaikams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos