Aplinkosauginis švietimo projektas „Tyrinėjame laisvės ir atsakomybės ženklus Baltijos pajūryje"

Mokyklos moksleiviai tęsia savivaldybės lėšomis finansuotą aplinkosauginio švietimo projektą   „Tyrinėjame laisvės ir atsakomybės ženklus Baltijos pajūryje“. Viena iš  šio projekto veiklų – 5-10 klasių moksleivių kelionė į Klaipėdą: į Lietuvos jūrų muziejų, delfinariumą, Baltijos jūros pakrantę.

Ankstų gegužės 13 d. pusė 5-10 klasių moksleivių (5, 7, 9 kl.) kėlėsi anksti ir leidosi į ilgą kelionę. Keltu persikėlę į Kuršių neriją moksleiviai pasinėrė  į įstabų delfinų ir jūrų liūtų pasirodymą, kuris privertė susimąstyti, kokie pavojai jūrose tyko šių nuostabių gyvūnų. Jūrų muziejaus apžvalginės ekskursijos metu moksleiviai susipažino su keistomis, įdomiomis, naudingomis ir pavojingomis žmonėms žuvimis, aplankė kitus jūrų gyventojus. Klausydamiesi gidės pasakojimo ir stebėdami gyvūnus mokiniai suprato, kad savo kaime į upę paleistas plastiko maišelis gali būti pražūtingas „maistas“ ar spąstai jūros gyventojui.

Galop visi nukeliavo prie jūros: vieni braidė, kiti rinko kriaukles, treti stebėjosi po basomis kojomis čiauškančiu smėliu. Įspūdžių daug. Keliavusieji jų palinkėtų ir tiems, kurie ten pat keliaus gegužės pabaigoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos