Rimos Petronytės Vilbrantienės laištas

Pasidalinsiu atsiminimais iš tolimų 1970 m. Tais metais pradėjau mokytis penktoje klasėje. Pirmiausia noriu prisiminti amžinybėn išėjusius to meto mokytojus - tai biologijos mokytoja Stasė Beinorienė, rusų kalbos mokytojas Povilas Skeiverys, mokyklos direktorius ir matematikos mokytojas Petras Sirusas. Šie mokytojai sugebėjo įdiegti meilę jų dėstomam dalykui.

Šiltai ir su pagarba prisimenu mūsų auklėtoją Gražiną Bubelytę. Jai, tik baigusiai pedagoginį institutą, mes buvome pirmieji auklėtiniai. Atėjo į mūsų klasę tokia aukšta, pasipuošusi violetiniu kostiumėliu. Net visi neklaužados nuščiuvo. Prisistatė, kad mokys mus anglų kalbos ir bus mūsų auklėtoja. Vėliau net vyresnės klasės mums pavydėjo tokios auklėtojos.

Iš tų praėjusių metų įstrigo atmintin mokytojos Gražinos organizuojami „Linksmųjų išradingųjų klubai“. Tai linksmos varžybos tarp klasių. Reikėjo sugalvoti komandos prisistatymą, šūkį, parengti sirgalių komandą. Varžėmės atsakinėdami į klausimus iš įvairių dalykų. Kiek džiaugsmo buvo mums, penktokėliams, kai pavyko nugalėti šeštokus! Prizas buvo tortas. „Linksmųjų išradingųjų klubai“ buvo visų labiausiai laukiami renginiai.

Baigdama noriu visus pasveikinti su gražiu ir garbingu mokyklos jubiliejumi. Linkiu kūrybingų minčių ir drąsių užmojų.

Rima Petronytė Vilbrantienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos