Ilmos Andrašiūnaitės - Jusevičienės

Laiškas mano mokyklai

Žingsnis po žingsnio, metai po metų, ir nė nepastebėjau, kad jau esu baigusi mokyklą prieš 23 metus.

Būtent čia, šioje mokykloje, prasidėjo mano kelionė į platesnį, sudėtingesnį pasaulį. Ne kas kitas, kaip tik Tu padėjai man tapti tuo, kas esu dabar. Tu įdiegei man tiek žmogiškųjų, tiek dvasinių vertybių, formavai mano pasaulėvaizdį, charakterį, asmenybę. Už viską, ką moku, turiu dėkoti tik Tau, brangioji mokykla!

Rodos, dar visai neseniai pirmąkart nedrąsiai įžengiau į šį didingą pastatą. O kiek įspūdžių jis man tada paliko! Keli žingsneliai medžiais apsodintu takeliu - ir prieš akis atsiveria didžiulis baltas pastatas, tiek daug matęs, tiek išgyvenęs. Jaučiausi tokia maža, silpna ir bejėgė prieš Tavo galybę. Buvau tarsi apkerėta naujos aplinkos, skardaus direktorės balso, dar nepažinto pasaulėlio, į kurį taip staiga patekau.

Turėjau garbės mokytis gerą vardą bei garsią praeitį turinčioje mokykloje. Kiekvienąkart paklausta, kur mokiausi, išdidžiai, pakelta galva tariu Tavo vardą.

Man viskas čia patiko: ir senus laikus menančios klasės, kuriose niekuomet nestigo mokinių, ir kiemelis, apsodintas gėlėmis ir medžiais. Visa man sukelia prisiminimus. Staiga ima kilti prabėgusių metų, džiugių akimirkų vaizdai. Taip gera, jog būtent čia prabėgo nuostabiausios vaikystės dienos.

Linkėjimai mokytojams! Aš net nežinau, kaip atsidėkoti jiems už rūpestį, gyvenimišką patirtį, žinias, kurių man suteikė per tuos metus. Vienintelis būdas, kuriuo galiu nors menka dalele atsilyginti, tai noras tobulėti.

Norėčiau padėkoti Tau, mokykla, už daugybę dalykų: už tai, kad turėjau galimybę sutikti tikrai puikius žmones, susiradau tikrų draugų. Ačiū Tau už visus renginius, kurie čia vyko. Ačiū už būrelius.

Tačiau dienos nepaliaujamai bėga. Negaliu nė pagalvoti, kad tai  vyko taip seniai. Jau 23 metai praėjo, kai  nebesėdžiu aprašinėtam mokyklos suole, nebelakstau mokyklos koridoriais, nebegirdžiu kviečiančio į pamokas skambučio.

Taip nesinori baigti laiško,  o Tu, mokykla, - mano motina buvai!

 

Buvusi mokinė

Ilma Andrašiūnaitė - Jusevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos